Rolstoelen
De Stadsschouwburg Velsen is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Stadsschouwburg beschikt over vier rolstoelplaatsen. Tegenover de schouwburg zijn vier parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers. Het is niet mogelijk rolstoelplaatsen te reserveren via de website. Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen dient u contact op te nemen met de kassa 0900 - 1505.

Een rollator wordt vanwege brandweervoorschriften buiten de zaal geplaatst.

Geen lift
De Stadsschouwburg Velsen beschikt niet over een lift. Bezoekers die slecht ter been zijn, adviseren wij dan ook om plaatsen in de zaal te reserveren.

Luisterservice
Slechthorenden kunnen in de Stadsschouwburg gebruik maken van een infrarood-geluidsversterkingssysteem. Door middel van een kinbeugel kan de voorstelling versterkt worden gevolgd.

Bezoekers in bezit van een gehoorapparaat dat ingesteld kan worden op de zogeheten T-stand, kunnen ook gebruik maken van een halslus. Met deze halslus kan de voorstelling via uw eigen gehoorapparaat versterkt gevolgd worden.

Kinbeugels en halslussen kunnen voor aanvang van de voorstelling worden afgehaald aan de theaterbalie.

Bekijk hier het certificaat van de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden.
Bekijk hier onze zaalplattegrond ingekleurd door de NVVS. De rode stoelen zijn minder goede plaatsen voor slechthorenden.