Kassatelefoon

TEL. 0900 - 1505

Openingstijden kassatelefoon

NIEUW kassanummer: 0900 - 1505 (€ 0,45 per minuut)
ma t/m vr 09.00 - 21.00 uur
za & zo 10.00 - 20.00 uur

Een telefonische reservering kunt u betalen per e-mail. Wij sturen u een iDeal-link toe. Ook betaling met creditcard en PodiumCadeaukaart is mogelijk. En vanaf 24 mei ook met VVV-cadeaukaart en Nationale Kunst & Cultuurkaart. Na betaling sturen wij de kaarten toe. U kunt ervoor kiezen om de kaarten per post te ontvangen of per e-mail (e-tickets). Indien u reserveert voor een voorstelling die binnen zeven dagen plaatsvindt, kunnen de gereserveerde plaatsen niet thuis gestuurd worden.

Openingstijden theaterbalie

T/m 20 juli 2018
Van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-16.00 uur. Op voorstellingsdagen driekwartier voor aanvang van de voorstelling.

Vanaf 20 augustus 2018
Op werkdagen geopend van 12.30 tot 14.00 uur. Op voorstellingsdagen geopend vanaf 17.00 uur tot 30 minuten na aanvang voorstelling. Bij matineevoorstellingen geopend vanaf anderhalf uur vóór tot 30 minuten ná aanvang voorstelling.

Zomersluiting theaterbalie
Van maandag 23 juli 2018 tot en met vrijdag 17 augustus 2018 in ons theater gesloten. Online en telefonisch kaarten bestellen is in deze periode gewoon mogelijk.

Aan de kassabalie kunt u pinnen of betalen met contant geld. Tevens accepteren wij Visa Card en Eurocard/Mastercard. Ook accepteren wij de PodiumCadeaukaart. Het is niet meer mogelijk om met automatische incasso te betalen. Aan de kassabalie ontvangt u gedrukte kaarten hiervoor betaalt u € 1,50.

Reserveringskosten
De reserveringskosten per bestelling: E-tickets € 3,25 / gedrukte kaarten € 5,- / bestelformulier € 8,50.

Reserveren via de website
Instructies voor het reserveren van plaatsen via de website vindt u in het algemene informatie-menu bij uitleg online reserveren.

Rolstoelen
De Stadsschouwburg is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Stadsschouwburg beschikt over vier rolstoelplaatsen. Tegenover de schouwburg zijn vier parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers. Het is niet mogelijk rolstoelplaatsen te reserveren via de website. Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen dient u contact op te nemen met de kassa (0255 - 515789, vanaf 24 mei 0900 - 1505). De Stadsschouwburg Velsen beschikt niet over een lift. Bezoekers die slecht ter been zijn, adviseren wij dan ook om plaatsen in de zaal te reserveren.

Geen lift naar balkon
Het balkon van de Stadsschouwburg Velsen is alleen te bereiken via een trap, er is geen lift naar het balkon.

Luisterservice
Slechthorenden kunnen in de Stadsschouwburg gebruik maken van een infrarood-geluidsversterkingssysteem. Door middel van een kinbeugel kan de voorstelling versterkt worden gevolgd.
Bezoekers in bezit van een gehoorapparaat dat ingesteld kan worden op de zogeheten T-stand, kunnen ook gebruik maken van een halslus. Met deze halslus kan de voorstelling via uw eigen gehoorapparaat versterkt gevolgd worden.

Kinbeugels en halslussen kunnen voor aanvang van de voorstelling bij de theaterbalie worden opgehaald.

Bekijk hier het certificaat van de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden.

Bekijk hier onze zaalplattegrond ingekleurd door de NVVS. De rode stoelen zijn minder goede plaatsen voor slechthorenden.

Stoelverhogers
De Stadsschouwburg Velsen beschikt over een bepertk aantal stoelverhogers. 
Kinderen kunnen bij jeugd en familievoorstellingen, zolang de voorraad strekt, gratis gebruik maken van deze plastic stoelverhogers. Natuurlijk kunt u ook zelf een kussentje meebrengen of een opblaasbare stoelverhoger kopen bij onze horecamedewerkers. Klik hier voor meer informatie.

Portemonneeloze pauze
Om u bij de garderobe en aan de bar sneller van dienst te kunnen zijn, werken wij met een portemonneeloze pauze. Dit betekent dat er in de pauze een drankje voor u klaar staat. Indien er geen pauze is, staat uw drankje na afloop klaar. De portemonneeloze pauze wordt aangegeven op uw entreekaart.
Voor deze service berekenen wij € 3,50. Deze toeslag is inbegrepen in de prijs zoals weergegeven op onze website. Klik hier voor meer informatie.

Last minute jongerenkorting
Scholieren en studenten kunnen op de dag zelf voor € 12,50 naar een voorstelling in de Stadsschouwburg Velsen. Kaarten voor deze last minute-prijs kunnen uitsluitend op de dag van de voorstelling telefonisch (0255-515789) worden gereserveerd of 's avond vanaf driekwartier voor aanvang aan de kassa worden afgehaald. De last minute prijs is niet geldig voor voorstellingen van lokale makers én andere verhuringen. Klik hier voor meer informatie.

Uitverkocht?
Zodra een voorstelling is uitverkocht maken wij een wachtlijst. U kunt zich hiervoor aanmelden via onze website.

Ruilen van kaarten
Tot 48 uur voor de voorstelling is het mogelijk uw plaatsen te ruilen voor die van een andere voorstelling of een tegoedbon. Hiervoor berekenen wij € 1,50 per transactie. Bij het ruilen tegen goedkopere plaatsen ontvangt u een tegoedbon voor het restant.
Wij nemen geen kaarten terug.

Annuleren van voorstelling - door theater/producent
U krijgt de mogelijkheid om de kaarten voor de geannuleerde voorstelling om te ruilen voor de door ons geselecteerde voorstelling(en) of om uw aankoopbedrag retour te vragen. Voor een dergelijke omruil geldt een reactietermijn. Reageert u na deze datum, dan gelden onze normale omruil-regels.

Kaarten kwijt? E-tickets kwijt?
Bent u uw plaatsbewijs kwijt en wilt u een kopie van uw kaartjes, neemt u hiervoor dan contact op met onze kassa: 0900 - 1505. Wij kunnen uw kaarten opnieuw per post toesturen of u e-tickets opnieuw toesturen. Heeft u uw e-tickets nooit per e-mail mogen ontvangen? Checkt u dan eerst even uw spam-box.

Kaarten op uw telefoon laten zien
E-tickets kunnen via uw telefoon worden gecontroleerd.

Digitale rondleiding door ons gebouw
nieuwestoelen_liggendnieuwestoelen_Staand
Benieuwd naar ons theater? Neem alvast een kijkje in het gebouw. En gaat u ook eens op het podium staan. Klik hier.
Deze beelden zijn voor de verbouwing van onze theaterzaal. In de zomer van 2014 hebben wij prachtige nieuwe stoelen gekregen.