Alles voor de Kids

Kidgids_voorkant

In de Stadsschouwburg Velsen kunnen kinderen van 2 tot en met 12 jaar de meest fantastische avonturen beleven. Op onze speciale jeugdpagina vindt u het jeugdaanbod.

Speciale kinderbrochure
Eind september komt onze nieuwe kidsgids uit. Zit uw kind op een basisschool in Velsen, dan krijgt hij/zij deze via school. Heeft u ons theater de afgelopen twee seizoenen bezocht, dan krijgt u de kidgids gratis thuis gestuurd. Wilt u de gids aan vragen? Dat kan door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan eind september de nieuwe gids.

Leeftijdsgrens
Bij ons jeugdaanbod staat een 'vanaf'-leeftijd vermeld. De minimale leeftijd van uw kind bij een bezoek aan ons theater, aanbevolen door de theaterproducenten en gezelschappen. Wij verzoeken u vriendelijk deze leeftijdsgrenzen in acht te nemen.
'AL', oftewel Alle Leeftijden, is volwassenaanbod dat ook geschikt is voor kinderen. Als minimumleeftijd adviseren wij, gezien de late aanvangstijd van de voorstelling, 10 jaar.
Voorstellingen waarbij geen vanaf-leeftijd is aangegeven, is het volwassenaanbod. Uw kind dient minimaal 12 jaar oud te zijn. Twijfelt u of een voorstelling wel geschikt is voor uw kind (bijv. qua inhoud, thematiek), neemt u dan gerust contact met ons op.

Kinderkaartje
Bij een aantal jeugd & familievoorstellingen bieden wij een aparte kinderprijs aan. Bestelt u via onze website, selecteer voor uw kinderkaart(en) dan de prijssoort 'kind t/m 12 jaar'.
Voor uw kind(eren) dient u een eigen stoel te reserveren/theaterkaartje te kopen. Ook als uw kind liever bij u op schoot gaat zitten. De reden hiervoor is dat iedere bezoeker bij ons bekend dient te zijn in geval van een calamiteit. 

Stoelverhoger
Jij bent natuurlijk al héél groot, maar nog nét niet groot genoeg om over alle grote mensen in de zaal heen te kunnen kijken. Daarom is het mogelijk een gratis plastic stoelverhoger te lenen. Bij de garderobe een beperkt aantal stoelverhogers verkrijgbaar. Natuurlijk kun je ook zelf een kussentje meebrengen. Speciaal voor kids ontwikkelden we stoelverhogers die superlekker zitten. Voor slechts €4,- kun je je eigen stoelverhoger voortaan meenemen naar het theater.

Verjaardagstip
Wil jij je verjaardag eens op een originele manier vieren? Neem je vriendjes en vriendinnetjes dan mee naar een leuke voorstelling. In de schouwburg is een flesje drinken bij de prijs van het kaartje inbegrepen.

Schoolbezoek: kijkje achter de schermen
Wil jij weten waar vrachtauto's hun spullen laden en lossen, hoe het decor vervolgens wordt opgebouwd, de lampen worden opgehangen, hoe het geluid wordt getest en waar de acteurs zich opmaken en hun kostuums aantrekken? Neem dan eens met je juf/meester en klasgenootjes een kijkje achter de schermen. De Stadsschouwburg Velsen biedt schoolklassen rondleidingen aan. Meer informatie: educatie@stadsschouwburgvelsen.nl

Scholieren en studenten met flinke korting naar het theater! Last-minute korting
De Stadsschouwburg Velsen kent voor scholieren en studenten een aantrekkelijke last-minute korting. Op de dag van de voorstelling kunnen zij voor slechts € 12,50 (inclusief drankje en garderobe) telefonisch een kaartje reserveren (0900 - 1505). De kaarten zijn ook driekwartier voor aanvang van de voorstelling bij de kassabalie te bestellen.
Last-minute kaarten voor voorstellingen op zaterdag en zondag kunnen vrijdag telefonisch worden gereserveerd.

De last minute prijs is niet geldig voor voorstellingen van lokale makers én andere verhuringen.

AANVRAAGFORMULIER GRATIS KIDSGIDS